A környékről

Tömérdek élmény vár a Balatonon, csak Rajtad múlik melyiket választod!

Bohém Csárda

Házigazdák (Andi és Dani)

Bohém Birtok

Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek ajánljuk

Strandolás

Zamárdi 10 km-es partszakaszán több ingyenesen használható, kisebb-nagyobb strand található vizesblokkokkal, öltözőkabinokkal, vendéglátóhelyekkel, játszóterekkel, kölcsönzőkkel. Közülük is ki kell emelni, a köznyelvben csak “nagystrandként” emlegetett, 3 km hosszú, egybefüggő, füves, árnyas szabadstrandot, amely csodálatos panorámával tekint a Tihanyi- félszigetre. Az aktív üdülést kedvelők különbözõ sportolási lehetõségek közül választhatnak: szörfözés, csónakázás, vízibicikli, horgászat, strandröplabda, tenisz, futball, gokart, minigolf, kerékpározás, vízicsúszda, vízi trambulin, air ball stb.
Nagystrand: 46.885524, 17.937560
Jegyenye téri strand: 46.890901, 17.972033

Zamárdi Kalandpark

A Zamárdi Kalandpark az autópályától és a Zamárdi-Felső vasútállomástól mintegy száz méterre, egy gyönyörű, harmincötezer négyzetméteres ligetben található, és szinte végtelen lehetőségeket tartogat a szabadidő aktív eltöltésére.
A Zamárdi Kalandpark ősfái közt kifeszített köteleken létrehozott változatos akadályok és a mintegy másfél kilométernyi csúszópálya sportosan izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Aki egy kicsit is belevaló, az idevaló!
A Zamárdi Kalandpark a mászni és csúszni vágyók paradicsoma, de rengeteg más élményt is tartogat a legkülönbözőbb korosztályoknak…
Cím: Közvetlenül a Bohém Birtok szomszédságában található

Zamárdi Kalandpark

Forgó Ring Gokart

A Balatonrégió legszebb, legszínvonalasabb GOKART pályája. 10 db 270 cm3 Honda motorral üzemelő 2006-ban 550 méter hosszúra bővített, érdekes vonalvezetésű, döntött kanyarú, nem síkterepű pálya. Köridő mérés a végén a legjobb kör kiemelésével.
Egész futam alatt nyomon követhető a versenyzők és a nézők számára is nagy elektromos KIJELZŐN és két darab monitoron. A futam végén mindenki nyomtatott formában megkapja saját és versenytársai eredményét – körönkénti lebontásban.
Gyerek gokarttal is rendelkezünk, amely 7-8 éves kortól, minimum 125 cm magasságtól használható. A pálya hossza: 550 méter és teljesen körbe van véve gumifallal, a kanyarok száma: 10 (6 bal, 4 jobb), a kanyarok többsége döntött építésű, az aszfalt pedig kiváló minőségű.
Cím: A Bohém Birtok közvetlen szomszédságában

Forgó Ring

Balaton Szíve szobor

A tér neve a Balatoni Játszadalom rendezvény során a vízben sok száz ember kézfogásával évente létre jövő szívre utal. Tervezője, Szentkúti Kiss Gábor ebből merített ihletet. A szív eszméhez jól illik a szobor kövének vöröses színe, és ugyancsak tudatos választásnak eredménye, hogy a térkő bazalt, hiszen ez is jellegzetes balatoni természeti kincsünk. A Balaton szíve tér hamar közkedvelt lett: tökéletes helyszín fényképezkedni, akár egymást fényképezni a szíven át, gyönyörű látvány a naplemente a szíven át, és esküvő is volt már itt.
Cím: 8621 Zamárdi, Margó Ede sétány

Bella Állatpark

Az állatpark Siófok központjától mindössze 5 km-re, kellemes környezetben várja látogatóit az év minden napján, így hétvégéken és ünnepnapokon is. Az élményteli programot nyújtó állatparki séta bármely korosztály számára kellemes kikapcsolódást jelent, ahol felfedezhetik szelíd állataik csodálatos világát és találkozhattok kedvenceitekkel az állatsimogatókban: kétpúpú tevék, lámák, alpakkák, lovak, pónilovak, mini-pónik, szamarak, kenuguruk, szurikáták, kecskék, birkák, zebuk, pávák, díszmadarak és óriás papagájok, emuk, struccok, macskafélék, nyulak, sok más háziállat és dísztó halakkal várják az állatbarát vendégeket. Az élményparkban a buborékfoci és a zorb ball minden korosztály számára, az ugrálóvár pedig gyerekeknek jelenthet aktív kikapcsolódást.
Cím: 8600 Siófok, Verebesi u. 35.

Bella Állatpark

Zamárdi Paintball

Pályánk 2008 óta várja Zamárdiba érkező játékosokat és a játékossá váló turistákat. Frekventált helyen fekszik, így senkinek sem fog gondot okozni hogyan is jusson el hozzánk. Mind autóval, mind tömegközlekedéssel jól megközelíthető.
A pálya kialakításánál figyelembe vettük a baleset megelőzési szempontokat, nálunk nem talál kiálló szögeket, megbúvó gyökereket, éles peremeket, mély árkokat. A környéken mi vagyunk az egyetlen pálya amely szabályos paintball védőhálóval van körbevéve, ezért az esetlegesen éppen nem játszó (kiesett) játékosok végig közelről követhetik a többiek játékát (akár egy lelátóról), így nem unatkoznak. A játékosok folyamatos bírói felügyelet alatt állnak, hogy simán és gördülékenyen menjenek a dolgok.
Cím: 8621 Zamárdi, Rákóczi utca 5/a

Zamárdi Paintball

Siófok - Víztorony

A Víztorony Siófok legemblematikusabb épülete, amely a város szívében emelkedik a magasba. A torony 2012-ben, építésének 100. évfordulóján újult meg teljes egészében. A műemlék különlegessége, hogy a toronyba, az épület kilátó szintjeire 2 panorámalifttel juthatnak fel az érdeklődők, akik elé a magasban a lélegzetelállító balatoni panoráma tárul. A 45 méter magas építményben (amely 1912-ben Gergely Jenő és Gut Árpád terve alapján készült), négy teljes értékű szórakozási, kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket, a 360°-ban körbejárható nyitott kilátó rész, Szentkirályi oxigén bár, Panoráma kávézó és valamint Samsung élményközpont. A felső rész külön érdekessége, hogy forgásával egy helyben ülve egy ital mellett lehetőség van a teljes körpanoráma megtekintésére.
Cím: 8600 Siófok, Fő tér 11

Siófok - Víztorony

Tihany

Tihany Magyarország egyik gyöngyszeme, ez a félsziget osztja ketté a Balatont. Zamárdiból indulva komppal kevesebb, mint 30 perc az út. Mehetünk autóval de akár biciklivel is. A táj szépségén túl a kis település hangulata és a számos történelmi emléki is ide vonzza a túristákat. Tihany legjelentősebb épületegyüttese a dombtetőn álló Tihanyi apátság, melyet I.András alapított 1055-ben. Az ő síremléke az altemplomban található. A templom ma már a település jelképévé vált. A természet szerelmesei is megtalálják itt a maguknak megfelelő programokat. Mivel Tihany természetvédelmi területen fekszik, gazdag növény és állatvilággal rendelkezik. Nagyokat sétálhatunk, pl. az Apáti-hegyre, ahol az Őrtorony-kilátóból csodálatos látvány terül elénk, s jó idő esetén a túlpartra is áttekinthetünk.

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállításunk egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyett, melynek árboca a Balaton legmagasabb épített kilátója. Célunk, hogy biztosítsuk a kikapcsolódást hasznosan, érdekesen, úgy, hogy megismerjék a balatoni hajózás történetét és kultúráját. A teljesen akadálymentesített épületben mozi is található, így bízunk benne, hogy minden korosztály számára élményt nyújtunk. Ismerje meg velünk a hajózást valamint a hozzá kapcsolódó érdekességeket!
Cím: 8623 Balatonföldvár Erzsébet utca 50.

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó